Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Financiële positie

Hoe staan we ervoor?

De beleidsdekkingsgraad (gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen twaalf maanden) per eind juni 2021 is 113,0%. De actuele dekkingsgraad per eind juni is 118,4%. 

Gunstige berichtgeving over economische groei en versoepeling van de coronamaatregelen zorgden afgelopen maand voor koerswinst op aandelen, vastgoed en obligaties. De rente liet een lichte daling zien. De dekkingsgraad van het pensioenfonds is in juni verder gestegen.

Lees meer

Wat betekent dit voor mijn pensioen?

Op korte termijn heeft een lage dekkingsgraad geen gevolgen voor de uitkeringen en de pensioenopbouw. Het pensioenfonds heeft voldoende geld in kas om de pensioenen uit te betalen.

Of we de pensioenen volgend jaar kunnen verhogen, bepalen wij aan het eind van het jaar. We kijken dan naar de financiële positie van het fonds per eind september. De beleidsdekkingsgraad moet dan minimaal 110% zijn om de pensioenen (deels) te kunnen verhogen.

 

Lees verder

Dekkingsgraden

De verhouding tussen het pensioenvermogen en de pensioenverplichtingen laten we zien in een percentage. Dit percentage noemen we de dekkingsgraad. 

Overzicht van de dekkingsgraden

Veelgestelde vragen

Het is onzeker hoe de financiële markten en rentestand zich zullen ontwikkelen. Door voorzichtig te beleggen en door de beleggingen goed te spreiden over verschillende financiële mogelijkheden zoals aandelen, leningen en vastgoed maar ook verschillende landen en regio’s, hebben wij ons gewapend tegen moeilijke omstandigheden. Het bestuur volgt de ontwikkelingen nauwlettend en zal er alles aan doen om zo goed mogelijk uit de crisis te komen. Daarbij staat één ding centraal: de toekomstige opbouw en betaling van uw pensioen.

Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet indexatie. Dit kan alleen als de financiële situatie goed genoeg is. Afhankelijk van de financiële situatie van het pensioenfonds, beslist het bestuur van het fonds jaarlijks of de pensioenen volledig, gedeeltelijk of helemaal niet verhoogd kunnen worden.

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds IFF

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage