Nieuwsbericht

Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

27 juni 2023

In de Wet toekomst pensioen staan de nieuwe regels van de overheid voor pensioen. De manier waarop wij pensioen opbouwen gaat hierdoor veranderen en u krijgt over een aantal jaar een nieuwe pensioenregeling. Minister Schouten heeft aangegeven dat de overstap naar de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2028 afgerond moet zijn.

Op dit moment verandert niets aan uw pensioen of de pensioenregeling 

Hoewel de wet al op 1 juli 2023 ingaat, verandert er nu nog niets aan uw huidige pensioen.  Er zijn nog een aantal stappen te zetten voordat de nieuwe pensioenregeling er is. Tot die tijd blijft u pensioen opbouwen of pensioen ontvangen vanuit de huidige pensioenregeling. Uw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. 

De werkgever en de sociale partners zijn nu aan zet

IFF en de sociale partners zijn met elkaar in gesprek om de nieuwe regels te vertalen naar een nieuwe pensioenregeling. Hiervoor moet er nog veel uitgewerkt worden. Het duurt nog een aantal jaar voordat duidelijk is hoe deze nieuwe regeling eruit ziet. Het pensioenfonds gaat niet over de inhoud van deze nieuwe regeling, maar wordt wel door IFF en de sociale partners op de hoogte gehouden. Als de afspraken duidelijk zijn, hebben we nog een flinke tijd nodig om de nieuwe pensioenregeling te verwerken in alle systemen. Die overgang moet op 1 januari 2028 afgerond zijn.

Belangen van de deelnemers worden meegewogen

De sociale partners vertegenwoordigen bij het maken van de afspraken de belangen van de deelnemers aan de onderhandelingstafel. Zij zien toe op een evenwichtige uitkomst voor iedereen. 

 

Wij houden u op de hoogte

Zodra duidelijk is welke impact de veranderingen hebben op uw pensioen brengen we u hier vanzelfsprekend van op de hoogte.

Wilt u direct worden geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen richting de nieuwe pensioenregeling? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief om actuele informatie te ontvangen. Log in op MijnIFFPensioen en ga naar Mijn gegevens om u aan te melden.

MijnIFFPensioen