Nieuwsbericht

De invloed van de liefde op uw pensioen

29 februari 2024

Wist u dat liefde van invloed kan zijn op uw pensioen? Op deze pagina schenken wij aandacht aan liefde en pensioen. Alle onderwerpen die horen bij de liefde komen voorbij. De leuke kanten en de minder leuke kanten. Leest u verder?

Trouwen, geregistreerd partnerschap en samenwonen

Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan is deze informatie automatisch bij ons bekend. U hoeft dan niks te regelen om uw partner in aanmerking te laten komen voor partnerpensioen. Bij andere samenlevingsformen heeft uw partner niet automatisch recht op partnerpensioen bij uw overlijden. Om uw partner daarvoor in aanmerking te laten komen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

 

Meer over partnerpensioen

Uit elkaar

Als u en uw partner uit elkaar gaan, komt er veel op u af. Ook over uw pensioen moet u samen afspraken maken. Wij vertellen u graag waar u aan moet denken en wat u kunt regelen. Ook hebben wij de 'checklist uit elkaar gaan' voor u gemaakt.

Komt u er niet uit? Dan staan wij uiteraard altijd voor u klaar.  

Naar de checklist

Grenzeloos verliefd

Wie weet, wordt u verliefd op iemand die woont in het buitenland of misschien bent u dat al. Als u besluit om te verhuizen naar het buitenland, is het goed om te weten wat dat betekent voor uw pensioen. 

Verhuizen naar het buitenland

Gezinsuitbreiding

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt weten hoe het binnen uw pensioen geregeld is voor uw kind(eren). Kinderen zijn in onze pensioenregeling meeverzekerd voor wezenpensioen. U hoeft uw kinderen hiervoor niet aan te melden. 

Kijk op MijnIFFPensioen bij 'Mijn nabestaanden' wat uw kinderen ontvangen bij uw overlijden.

Wezenpensioen

Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen

Partnerpensioen is bedoeld als inkomen voor uw partner na uw overlijden. U kunt de hoogte van het partnerpensioen kiezen bij pensionering of uitdiensttreding. Het wordt aan uw partner uitgekeerd vanaf uw overlijden, zolang uw partner leeft. Standaard is het partnerpensioen 70% van het ouderdomspensioen. U kunt ervoor kiezen om meer, minder of geen ouderdomspensioen om te ruilen voor partnerpensioen.

Meer over deze keuzes

Wij zijn er voor u

Wij staan elke werkdag voor u klaar om u verder te helpen. Hebt u vragen over uw pensioen? Dan kunt u ons elke werkdag bellen tussen 09.00 en 17.00 uur op 020 426 63 60. Ook kunt u ons altijd een e-mail sturen. 

Graag wijzen wij u ook op de Wet toekomst pensioenen. Door de nieuwe wetgeving gaan de pensioenregelingen in Nederland veranderen, zo ook die van IFF Pensioenfonds. Op deze pagina leest u meer.