Interview

Maak kennis met een van de pensioencoaches

7 november 2023

Dit team weet alles over uw pensioenregeling bij IFF Pensioenfonds. Maak kennis met een van deze pensioenexperts en ontdek wat een pensioencoach voor u kan betekenen. 

Ancel Tholen - Pensioencoach

Even voorstellen…

Mijn naam is Ancel Tholen. Mijn collega’s van de afdeling Pensioenservice en ik, staan elke werkdag klaar om uw vragen over pensioen te beantwoorden. Misschien denkt u nog helemaal niet na over uw pensioen maar wij zijn daar elke dag mee bezig.

Waarvoor kan ik bij de pensioencoaches terecht?

U kan bij ons terecht met uw vragen over de pensioenregeling of uw eigen pensioen. Hebt u bijvoorbeeld vragen over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO)? Gaat u bijna met pensioen? Of gaat er iets anders veranderen in uw leven? Wij beantwoorden uw vragen en helpen u verder.

Over welke onderwerpen krijgen jullie de meeste vragen?

Dat verschilt heel erg. Soms zijn het praktische vragen; bijvoorbeeld waar iemand zijn jaaropgave kan vinden. Soms zijn het vragen over de gevolgen voor het pensioen van veranderingen op het gebied van werk of relatie.  

Wat is het leukste aan rol van pensioencoach? 

Het leukste is om inzicht te geven, waardoor iemand zelf een goede keuze kan maken voor zijn of haar pensioen. De keuzes bij pensionering zijn belangrijke en impactvolle keuzes. Het is fijn om, als iemand dat wil, daarbij te kunnen helpen. Bij ons krijgt u geen bandje te horen, maar krijgt u direct mij of een van mijn collega’s aan de lijn. U kunt dan gelijk uw vraag stellen zonder dat u een keuzemenu hoeft te doorlopen. Als ik mijn pensioenfonds bel, zou ik dat fijn vinden.

Wat zou je onze deelnemers adviseren?

Is iets niet duidelijk of hebt u vragen, neem dan vooral contact op. Blijf er niet mee zitten. Mijn collega’s en ik helpen u graag. Geen vraag is te eenvoudig of te ingewikkeld. Een vraag is iets om beantwoord te krijgen.

Hoe kunnen we jullie bereiken?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij tussen 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Als u liever een bericht stuurt of buiten kantoortijden een vraag wilt stellen, kunt u gebruikmaken van het contactformulier. Al onze contactgegevens vindt u hier