Nieuwsbericht

Informatie over de nieuwe regels voor pensioen op Pensioenduidelijkheid.nl

24 augustus 2023

Waarom hebben we eigenlijk nieuwe regels voor pensioen? En wat verandert er? Antwoord op die vraag en andere veelgestelde vragen vindt u op pensioenduidelijkheid.nl. De nieuwe website van het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Nieuwe regels voor pensioen

Sinds 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen. Het duurt nog even voor u de gevolgen daarvan merkt. Er komt eerst een overgangsfase van enkele jaren om alles goed te organiseren. Uiterlijk 1 januari 2028 krijgt u een nieuwe pensioenregeling.

Pensioenduidelijkheid.nl

Om voor iedereen duidelijk te maken wat de nieuwe regels inhouden, hebben de vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de website pensioenduidelijkheid.nl gemaakt. De komende tijd zult u hier op TV, radio en online informatie over zien en horen. 

Wij informeren u over de nieuwe pensioenregeling

U vraagt zich misschien af of u nu al iets moet doen. Dat hoeft niet. Zodra duidelijk is wanneer onze pensioenregeling wordt aangepast en wat die verandering voor u betekent, krijgt u bericht van ons. Wilt u nu al meer weten over de nieuwe pensioenregeling? Op deze pagina en via de digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.