Nieuwsbericht

IFF onderzoekt de mogelijkheden binnen de nieuwe pensioenwetgeving

22 mei 2023

Over pensioenen is de laatste tijd bijna elke week wel iets in het nieuws. Overal is te lezen dat de regering bezig is met de nieuwe pensioenwetgeving. Ook IFF onderzoekt wat de beste optie is voor de toekomst.

Een stuurgroep onderzoekt de mogelijkheden

Er is een stuurgroep samengesteld waarin vertegenwoordigers zitten van IFF (werkgever), de vakbonden (sociale partners) en de ondernemingsraad. Samen onderzoeken zij alle mogelijkheden binnen de nieuwe wetgeving.

Het is goed dat de sociale partners en de werkgever afspraken maken of de huidige pensioenafspraken en pensioenrechten kunnen worden omgezet naar de nieuwe situatie, en hoe dat het beste kan. De stuurgroep vertelt ook aan het IFF Pensioenfonds waar ze aan denken. Die informatie kan het Pensioenfonds gebruiken om een plan te maken.

Er volgt binnenkort een onderzoek

Wij vinden het belangrijk dat een nieuwe regeling te begrijpen en uit te voeren is, zodat jullie als deelnemers het meest optimale pensioen krijgen. Maar voor ons is het nog belangrijker om te weten wat jullie belangrijk vinden. Daarom sturen we binnenkort een onderzoek uit en daarin is jullie mening van groot belang. We willen immers allemaal hetzelfde: dat IFF'ers, jong en oud, nu en in de toekomst, een goed pensioen hebben. Dus we hopen dat veel van jullie via dit onderzoek jullie stem laten horen!