Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement.

Sluiten
Print deze pagina

U en uw werkgever betalen beiden voor uw pensioen

U en uw werkgever betalen beiden premie voor uw pensioen. De hoogte van de premie is afgesproken tussen de werkgever (IFF) en de sociale partners (de vakbonden en de OR). U betaalt premie voor:

 • Ouderdomspensioen voor uzelf
 • Partnerpensioen voor uw (ex-)partner en eventuele kinderen

  De premie is als volgt verdeeld:

  • IFF betaalt 14% van de salarissom.
  • Werknemers die na 1 januari 2003 in dienst zijn gekomen bij IFF betalen 7% van de pensioengrondslag* als pensioenpremie. Voor werknemers die al voor 2003 in dienst waren gelden andere afspraken, bekijk daarvoor de premietabel.

  Nu is de premie alleen niet voldoende om voldoende pensioenvermogen op te bouwen voor alle deelnemers dus het pensioenfonds belegt het geld wat niet direct nodig is om rendement te genereren.

  * Pensioengrondslag: salaris plus vakantiegeld plus dertiende maand plus eventuele ploegentoeslag min franchise.

  Veelgestelde vragen

  Pensioen is een arbeidsvoorwaarde, net als salaris, vakantiedagen of een leaseauto. IFF en de werknemersorganisaties bepalen de inhoud van de pensioenregeling en de hoogte van de premie die u betaalt. Het bestuur van het fonds toetst wel of zij de regeling kan uitvoeren voor de afgesproken premie.

  U ontvangt vanaf uw pensioendatum een levenslang ouderdomspensioen.

  Als u komt te overlijden, ontvangt uw eventuele partner een partnerpensioen. Bij uw overlijden komen uw kinderen onder voorwaarden voor een wezenpensioen in aanmerking.

  Om later een goed pensioen te kunnen bieden is rendement nodig. Geld op een spaarrekening zetten levert namelijk te weinig op. Omdat het beleggen van geld risico’s oplevert, doen we er alles aan deze risico’s zoveel mogelijk te beheersen. Zo haalt het fonds gemiddeld een goed rendement tegen acceptabele risico’s. Lees meer hierover bij Beleggen voor uw pensioen.

  Meer weten?

  Kies uw taal

  Welkom op de website van Pensioenfonds IFF

  Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

  Bekijk de disclaimer (PDF)  Naar de homepage