Blog

'Werkelijk, ik ben heel blij met deze nieuwe website!'

12 februari 2021

 

Bert Lonterman is gepensioneerd en legde als enthousiaste bezoeker van onze nieuwe website het allereerste e-mailadres vast in MijnIFFPensioen. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen met de website en wat u er allemaal kunt. 

bert2

Bert: 'Eind december ging de nieuwe website van het pensioenfonds live. Ik ben hier heel blij mee. Het pensioenfonds had al een website en daar stond ook veel informatie op, maar het was soms flink zoeken. De nieuwe website is veel overzichtelijker en je hebt er toegang tot je persoonlijke pensioenomgeving waarop je je eigen pensioengegevens en –post kunt bekijken. Dat heet dan een deelnemersportaal. Ik ben heel blij met deze moderniseringsslag want met alle veranderingen in pensioenland, is het belangrijk dat je als deelnemer goed geïnformeerd blijft.

'Je hoorde bijna niets van die paar mannen die dat allemaal voor ons regelden.'

Toen ik in 1973 in dienst kwam bij IFF had je nog te maken met jeugdloon. Pensioen was iets voor veel later, voor als je oud was. Daar wilde je niet aan denken en niets over horen. Van dat laatste hadden we geen last, want je hoorde bijna niets van die paar mannen die dat allemaal voor ons regelden. Maar dat konden ze zich ook permitteren. Als ik nu oude notulen lees, kom ik tot de conclusie dat het allemaal veel eenvoudiger was. Er was een eindloonregeling met een gegarandeerde waardevastheid. IFF betaalde de premie. Er waren lange dienstverbanden en ook de andere relaties waren consistenter. Geen mens maakte zich druk om dekkingsgraden, waardeoverdracht, wel of geen (gedeeltelijke )indexering , mogelijke kortingen, navigatiemetafoor, partnerpensioen of eigen bijdrage. Brussel bemoeide zich toen ook nog niet met ons pensioen. Vervroegd uitreden kon met de Vut en later met de pre-pensioenregeling. Dat is nu wel anders.

'Pensioen moet je nu voor een groot deel zelf regelen.'

In de loop van de jaren is er heel veel veranderd en pensioen moet je voor een heel groot deel zelf regelen. Je bent als deelnemer veel meer zelf aan zet en dat wordt met het nieuwe pensioenstelsel nog meer. Om je pensioen goed te kunnen regelen heb je informatie nodig. Die informatie moet makkelijk vindbaar en goed begrijpelijk zijn voor de deelnemer. Ook is het natuurlijk handig dat je je pensioenzaken gewoon online kunt regelen. Een rekeningnummer of een e-mailadres wijzigen of documenten uploaden en delen met het pensioenfonds? Het kan allemaal in ons portaal. Je jaaropgaven, pensioenspecificaties en andere post van het pensioenfonds? Het staat allemaal in je eigen digitale dossier.

Daarom ben ik blij met deze nieuwe website met deelnemersportaal. Werkelijk een prima stuk gereedschap dat je zeker moet uitproberen. Dus log in met je DigiD en ga met je pensioen aan de slag.'