Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement.

Sluiten

Nieuwsbericht Uw pensioen wordt per 1 januari 2021 niet verhoogd

10-01-2021

Om de waarde van uw pensioen te behouden proberen wij elk jaar uw pensioen te verhogen(indexeren). Bouwt u pensioen bij ons op? Dan kijken we bij het verhogen van uw pensioen naar de loonontwikkeling bij IFF. Voor oud-collega’s en gepensioneerden proberen we de pensioenen te verhogen met de stijging van de prijzen.

Uw pensioen wordt per 1 januari 2021 niet verhoogd omdat de financiële positie van ons fonds dat niet toelaat. Dit geldt voor alle deelnemers van het fonds. Wij kunnen uw pensioen alleen (gedeeltelijke)verhogen bij een dekkingsgraad van 110% en hoger. De stand van de beleidsdekkingsgraad eind september is daarbij bepalend. Onze beleidsdekkingsgraad was eind september 2020 108,7%. Met deze stand van de dekkingsgraad mogen wij de pensioenen niet verhogen.

Wat betekent dat voor mij?

In 2020 hebben wij uw pensioen gedeeltelijk kunnen verhogen. Maar omdat wij meerdere jaren de pensioenen niet of maar gedeeltelijk hebben verhoogd, loopt uw pensioen achter op de prijsontwikkeling. De prijzen stijgen dus harder dan dat uw pensioen meegroeit. Hierdoor wordt uw pensioen minder waard.

Klik hier voor meer informatie over het verhogen van uw pensioen.

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds IFF

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage