Nieuwsbericht

Ga aan de slag met de december-checklist!

16 december 2022

Het einde van het jaar is in zicht. Kortom, de hoogste tijd om eens terugblikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar 2023. Wist u dat namelijk veel veranderingen in uw leven ook consequenties kunnen hebben voor uw pensioen? Geen reden tot extra december-stress. Wij hebben namelijk de december-checklist voor u ontwikkeld! Check dus snel of een bepaalde verandering op u van toepassing is en kom in actie. Wij zeggen goede voornemen Nummer 1 ‘Pensioenzaken op orde’ – Check!<
 

Veranderingen in uw persoonlijke leven

Zijn er het afgelopen jaar persoonlijke dingen in uw leven veranderd? Denk aan:

  • Bent u gaan samenwonen en wilt u het goed geregeld hebben voor uw partner? Kijk dan eens hier. Niet alles gaat namelijk automatisch. 
  • Wellicht was de liefde over en bent u gescheiden? Bekijk dan eens deze checklist en voorkom verrassingen.
  • Mogen wij u feliciteren met de komst van een baby? Bekijk dan eens wat er geregeld is bij uw pensioenfonds voor uw kind(eren).
  • Misschien bent u een buitenlands avontuur aangegaan? Hier leest u over een verhuizing naar het buitenland.

Het kan zijn dat u iets van bovenstaande veranderingen hebt meegemaakt het afgelopen jaar of dat u dit volgend jaar gaat meemaken. Zorg dat u voorbereid bent.

Veranderingen in uw werk

In een jaar tijd kan veel veranderen. Niet alleen privé maar ook in uw werksituatie. Bekijkt u eens of één van onderstaande veranderingen op uw van toepassing is.

  • Bent u dit jaar in dienst gekomen bij IFF? Allereerst gefeliciteerd! Hebt u al nagedacht over waardeoverdracht? Bekijk de checklist. En hebt u zich al ingelezen in de pensioenregeling? Bekijk eens wat u krijgt in onze regeling.
  • Misschien hebt u dit jaar een nieuwe uitdaging gevonden of gaat u volgend jaar bij een nieuw bedrijf aan de slag? Ook dan is het raadzaam om de waardeoverdacht te checken. Bekijk ook dan de checklist.
  • Bent u deeltijd gaan werken? Zodra u deeltijd gaat werken, heeft dit ook impact op uw pensioen. Minder werken betekent minder pensioen opbouwen. 

Met pensioen gaan of nog niet?

Gaat u in 2023 met pensioen? Dan wordt het alvast een bijzonder jaar voor u. Als u met pensioen gaat moet u een aantal keuzes maken bijvoorbeeld:

  • U kunt uw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen. Lees verder.
  • U kunt kiezen voor eerst een hoger of juist lager pensioen. Kijk hier.

Kunt u met pensioen maar wilt u nog helemaal niet stoppen met werken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om uw pensioendatum uit te stellen. Maar, vervroegen kan natuurlijk ook.

Check uw gegevens!

We kennen het allemaal overvolle mailboxen en enorm veel notificaties. Om te voorkomen dat u nieuws van ons mist, log in op MijnIFFPensioen en check onderstaande punten eens:

Het allerbeste voor 2023! 

Wij hopen dat u een fantastisch jaar hebt gehad en dat u een geweldig jaar tegemoet gaan. Vergeet u ons in dat jaar vooral ook niet. Wij hopen dat we u hebben kunnen helpen om alles weer op orde te krijgen. En nu voor u als goede voornemen de oproep om eens in de zoveel tijd uw pensioen te checken. 

Fijne feestdagen!