Communicatiebeleid

Mei 2018

Het is van groot belang dat wij begrijpelijke en duidelijke voorlichting geven over het pensioen aan al onze deelnemers.

  • Pensioenbewustwording: De deelnemer bekend maken met de regeling waaraan hij/zij deelneemt en bewust maken van het belang van het pensioenfonds.
  • Pensioeninzicht: De deelnemer inzicht geven over de keuzes die hij/zij kan maken en wanneer er actie ondernomen moet worden.

In de opbouwfase van het pensioen kan de deelnemer nog invloed uitoefenen op het pensioen.

Ook rond het moment van pensionering zijn er enkele belangrijke keuzes te maken. En gepensioneerden moeten begrijpen hoe het ingegane pensioen zich na de pensioendatum kan of gaat ontwikkelen.

Hoe de communicatiesommissie dit wil gaan realiseren is verder uitgelicht in het communicatiebeleidsplan. Het communicatiebeleidsplan vormt samen met het communicatie jaarplan de basis voor de activiteiten van de communicatiecommissie. Het beleidsplan geeft de grote lijnen voor de komende 3 jaar aan. Het communicatie jaarplan is de planning voor 1 kalenderjaar. Het communicatiebeleidsplan is opgenomen in de Actuariƫle en Bedrijfstechnische Nota (ABTN). De ABTN is vergelijkbaar met een bedrijfsplan maar dan voor het pensioenfonds.