Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Partnerpensioen

Print deze pagina

Uw partner ontvangt pensioen als u overlijdt

Uw partner krijgt een partnerpensioen als u overlijdt. Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, krijgen wij de gegevens automatisch door van de gemeente. Hebt u een samenlevingscontract? Meld het dan bij IFF, zij geven het door aan het pensioenfonds.

Standaard bouwt u naast het ouderdomspensioen voor uzelf ook een partnerpensioen op voor uw partner.

Als u overlijdt tijdens uw dienstverband ontvangt uw partner een partnerpensioenuitkering van het fonds. Deze bedraagt 70% van pensioen dat u zou krijgen als u tot pensionering bij IFF zou werken. 

Bij overlijden na pensionering krijgt uw partner mogelijk ook partnerpensioen. De hoogte hiervan hangt af van de keuzes die u maakt als u met pensioen gaat.
 

Op het moment dat u met pensioen gaat kunt u ervoor kiezen om een deel van het partnerpensioen van uw partner om te ruilen voor extra ouderdomspensioen, of omgekeerd.

Wettelijke Anw-regeling

Als u overlijdt, heeft uw partner misschien recht op een wettelijke nabestaandenuitkering van de overheid: de Anw-regeling. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Uw partner moet dan geboren zijn vóór 1950 of één of meerdere minderjarige kinderen te verzorgen hebben of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) www.svb.nl.

Veelgestelde vragen

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds IFF

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage